Tippek arra, hogy megtaláld önmagadat. Segíts magadon, személyes fejlődési tippekkel

A személyes fejlődéseden nem csak saját magad változtathatsz, hanem segítséget is kérhetsz hozzá, ha ez mind egyedül nem megy. Most, ha azt kérdezed, hogy de ez mind személyes és nem tartozik másra, akkor hogyan mondhatja meg neked egy idegen vagy egy cikk, hogy mit kellene tenned? Alkalmazd ezeket a tanácsokat, és meglátod mit tehetsz, hogyan segíthetsz magadon. Olvasd végig a cikkben található, bevált tanácsokat, és összpontosíts azokra, amelyekről úgy gondolod, hogy működhetnek nálad.

A személyes fejlődési teljesítményed maximalizálása érdekében soha ne halogasd a dolgokat. A személyes fejlődés arról szól, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az idődből, és nem szabad elfelejtened, hogy az idő véges erőforrás. Amikor célokat tűzöl ki, készíts tervet arra, hogy azonnal elkezdhess dolgozni feléjük, akármilyen lassan is. Az idő el fog múlni, ha halogatod azokat a feladatokat, amelyeket már ma elkezdhetnél.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, amely segíthet megváltoztatni az életedet, hogy vegyél egy háziállatot. Egy macska vagy kutya beszerzése csodákat tehet a stressz-szinteddel. Egy kutya simogatásának egyszerű aktusa nagymértékben csökkentheti a stresszt. Egy háziállat tartása jótékony hatással van rád és rájuk is.

Legyél hajlandó beismerni azokat a dolgokat az életedben, amelyeken változtatni szeretnél, mielőtt belekezdesz a személyes fejlődés keresésébe. Az életed azon területeinek azonosítása, amelyeken változtatni szeretnél, a hatékony személyes fejlődés sarokköve, legyen szó akár a karriered szempontjairól, akár a magánéleted egyes részeiről.

Ismerd fel, hogy milyen kompromisszumokkal jár, ha igent mondasz az embereknek. Minden alkalommal, amikor igent mondasz egy dologra, ezzel - kimondatlanul is - sok más dologra mondasz nemet. Amikor időt szánsz egy dologra, akkor azt más tevékenységektől vonod el, amelyeket elvégezhettél volna. Válaszd azt, hogy igent mondasz a megfelelő célokra az életedben, és automatikusan nemet mondasz a kevésbé fontos dolgokra.

A testtartásoddal és a viselkedéseddel mutasd meg az érdeklődőknek, hogy te irányítasz. Ha gyengének tűnsz, nem fogsz bizalmat kelteni az érdeklődőkben. Ez a klasszikus "addig színlelj, amíg nem sikerül" esete. Ne felejtsd el, hogy a felettes vonalad segítségét kérd, ha túl nagy fába vágod a fejszédet.

A negatív gondolatokat cseréld le pozitívabbakra vagy kiegyensúlyozottabbakra. Vezess naplót a negatív gondolatokról és arról, hogy mi váltja ki őket. Amikor jobb kedved lesz, nézd át a naplódat, és nézd meg, hogy a negatív gondolataidra szükség volt-e, és hogyan tudsz változtatni az akkori meglátásodon.

Készíts listát azokról a múltbeli esetekről, amikor sikeresen le tudtad győzni a társak nyomását, hogy saját döntéseket hozz, sikeres eredményekkel. A saját intuíciódba vetett bizalom jobb, bölcsebb döntéshozóvá tehet. Azt is garantálja, hogy képes leszel elismerést adni magadnak ott, ahol elismerés jár, növelve ezzel az önértékelésed érzését.

Az egyik leghálásabb és leggazdagabb dolog, amit tehetsz, ha megtanulsz egy új nyelvet. Sok felnőtt soha nem törekszik erre a célra, azzal az indokkal, hogy nem tudnak olyan jól megtanulni egy második nyelvet, mint a gyerekek. Ennek az az oka, hogy sokan nem hajlandóak napi egy-két óránál többet szánni a tanulásra. A csecsemők naponta akár 16 órán keresztül is ki vannak téve a nyelvnek. Az eredmények javítása érdekében fontold meg, hogy napi 6 órát szentelj a tanulásra.

Amikor személyes fejlődési célt tűzöl ki, ügyelj arra, hogy kihívást jelentsen, de ne legyen lehetetlen. Egy lehetetlen cél kitűzése ugyanolyan káros lehet a fejlődésedre, mint egy túl könnyű cél kitűzése. Ez nagyon demoralizáló lehet. Találd meg, hogy mit tartasz reális célnak, majd emeld a lécet egy kicsit magasabbra. Ily módon a kudarc bizonyossága nélkül is hajtani fogod magad.

Ahhoz, hogy azzá válj, amivé csak lehetsz, munkára van szükség. Ez nem megy egyik napról a másikra, és sok fegyelmet és motivációt igényelhet. Ha találtál itt néhány tippet vagy ötletet, ami segíthet az utadon, akkor némi kitartással közelebb kerülsz ahhoz, hogy azzá válj, aki lenni szeretnél.