Maradjon okos, amikor az interneten vásárol

Az online vásárlás a saját otthonunk kényelméből az egyik olyan csoda, amelyet az internet adományozott nekünk. Egyetlen egérkattintással könnyedén megvásárolhatunk bármit, a heti bevásárlástól kezdve a heti élelmiszereinkig és az autónkig. Az online vásárlás könnyedségével azonban együtt járnak bizonyos kockázatok is - személyazonosság-lopás, hamis reklám és csalás, hogy csak néhányat említsünk. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan élvezheti az online vásárlás előnyeit, miközben megvédi magát és remek üzleteket köt.

Az online vásárlás biztonságának egyik legjobb módja, ha nem kattint az e-mailben küldött webcímekre. Ha egy cégtől vár e-mailt, menjen a tényleges weboldalra, és ne kattintson semmilyen linkre. A legális vállalkozások nem küldenek személyes adatokat vagy számlainformációkat kérő e-maileket.

Ha egy nagyszerű terméket talál kedvenc webhelyén, keressen rá egy keresőmotorban, mielőtt megvásárolná. Jegyezze fel a modellszámot vagy a márkát, és végezzen gyors keresést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy máshol nem kaphatja meg olcsóbban. Lehet, hogy így megspórolhat.

Olvassa el a vásárlói véleményeket, mielőtt bármit megvásárolna. Az emberek szívesen panaszkodnak a rossz szolgáltatásra az interneten, ezért keressen olyan oldalakat és beszámolókat, amelyek szörnyűek, hogy tudja, mire vállalkozik. A rossz értékeléseket nem szabad félreérteni, de ha sokat lát belőlük, akkor tudja, hogy baj van.

Online vásárláskor inkább hitelkártyát használjon, mint bankkártyát. Ennek oka, hogy a hitelkártyák a hitelképességeden alapulnak, nem pedig azon, hogy mennyi pénz van a bankszámlán. Ha egy internetes hacker megszerzi a banki adatait, akkor néhány órán belül teljesen tönkre teheti Önt.

Sok online vásárlási oldal kínál kedvezményeket, ha "kuponkódot" használ. Ezeket a kuponkódokat az online kuponkódok keresésével lehet megtalálni. Lehet, hogy ingyenes szállítást kap, vagy bizonyos százalékot spórolhat a teljes összegből. Akárhogy is, a kuponkódokat érdemes keresni.

Vegye szokásává, hogy regisztráljon az árriasztásokra. Ez még azokra a vásárlásokra is vonatkozik, amelyeket nemrégiben vásároltál. Az árriasztások értesítik Önt, ha egy termék olyan árra csökkent, ami Önnek tetszik. Ha pedig nemrégiben teljes áron vásárolt, kérheti, hogy az új ajánlatnak megfelelően módosítsák az árat.

A fekete péntek környékén sok érdekes ajánlatot találhat. Egyes webáruházak a fekete pénteket követő hét minden napján kínálnak ajánlatokat. Ha drága terméket, például új laptopot kell vásárolnia, várjon a fekete péntekig, hogy kedvezményes áron jusson hozzá a kívánt termékhez.

Ha online vásárol, használja ki a véleményeket és az értékeléseket, és vásároljon okosan. Ha egy szőnyeget vásárol, és 11-ből 10 véleményező szerint a termék színe nem megfelelő, akkor valószínűleg máshol érdemes keresnie a terméket. Ellenőrizze azt is, hogy a vásárlónak meg kellett-e vásárolnia a terméket ahhoz, hogy a véleményt megírja.

Ha nagy rajongója az online vásárlásnak, tegye a keddi napot az alkuk keresésének napjává. Iparági tény, hogy a legtöbb oldal a hétnek ezen a napján új árukat tesz közzé és kedvezményeket kínál. Bár a költségvetésednek megfelelően hajlamos lehetsz pénteken vagy hétfőn költeni, a keddnek kell a legolcsóbbnak lennie.

Mint azt Ön is jól tudja, az otthoni számítógépéről vagy mobileszközéről történő online vásárlás rendkívül kényelmes. Nem kell bajlódnia a forgalommal vagy a boltban való sorban állással. Az online vásárlással azonban bizonyos kockázatok is járnak. Most már tudja, hogyan kerülheti el ezeket a kockázatokat, és hogyan élvezheti teljes mértékben az online vásárlás élményét.

1. nokia 5.4

2. stabilo toll

3. vércukormérő

4. halogén izzó

5. ventilátor

6. mosogatószivacs

7. zacskó

8. zacskó