Professzionális webmesterek által nyújtott webhelytervezési tanácsok

A webhely vállalkozást hozhat létre vagy megszakíthat. Ez biztosítja a legjobb versenyt. Nem mindenki érti, mi történik a megfelelő webdizájnban, ezért ezek a tippek segítenek. Amikor elkezd a webdizájnban, ezeket fontos szempontokat szem előtt tartani.

Győződjön meg arról, hogy a szöveg és a háttér megfelelő kontrasztot mutat. Bizonyítékok azt mutatják, hogy a fekete háttérrel ellátott fehér szöveget a legtöbb ember számára a legkönnyebben elolvasni, de a többi szín akkor is jó, ha olvasható. Ne feledje azt is, hogy a látássérültek nem tudják elolvasni az Ön webhelyét, ha gyenge a kontraszt. A http://snook.ca/technical/colour_contrast/colour.html oldalon található eszközzel ellenőrizze, hogy webhelye megfelel-e a különböző kontraszt-előírásoknak.

Ne tegye túl nagynak az oldalak méretét. A rossz Internet sebességű felhasználóknak nehéz idő lesz, ha nem. Ha a várakozás túl hosszú, a látogatók feladhatják és távozhatnak.

Bárhol is jelenik meg logója az Ön webhelyén, mellékelnie kell egy kiegészítő szlogennel vagy címkével. Ideális esetben ennek a címkenek fülbemászónak és informatívnak kell lennie, és tartalmaznia kell néhány alapvető összefoglalót webhelyének vagy termékkínálatának céljáról. A logó és a címke kombinációjának minden oldalon megjelennie kell, hogy megteremtse a kohézió érzetét.

Ne töltsön be automatikusan gazdag tartalmat. A gazdag tartalom elsősorban a zenére és a videókra vonatkozik, de a szöveg vagy a grafika kivételével mindegyik minősül. Sokan olyan munkakörnyezetben böngésznek, ahol a hangok hirtelen lejátszása nagy probléma. Ezenkívül sok ember bosszantónak találja az ilyen gazdag tartalmat. A gazdag tartalom lejátszása előtt bizonyos mértékű interakciót igényel a felhasználótól.

Nézze meg a webhelyén található feltűnő multimédia mennyiségét. Ne vigyázzon rá egy csomó "extrával". A Flash grafika és a multimédia vonzónak tűnhet, de ezek megnehezíthetik a látogatókat a kívánt információ megtalálásáról a webhelyről, különösen, ha az Ön webhelyét nem Flash-kompatibilis eszközről tekintik meg.

Mindenkinek, aki nagyszerű webhelyet szeretne megtervezni, fontolóra kell vennie, hogy sok időt töltsön el a fejléc-képen. Ez az, amit a látogatók észrevesznek, amint belépnek az Ön weboldalára, így jó lépés, ha van valami témája és vizuálisan vonzó. A legjobb módszer az előkészített fejléc használata helyett saját létrehozása.

Iratkozzon fel egy időszakos webdizájn hírlevelet, hogy segítsen Önnek alkalmanként újra összpontosítani webdizájn-elképzelésén. A hírlevelek nagyszerűek, mind kezdőknek, mind profiknak egyaránt.

Mindig használjon olyan médiát és tartalmat, amely egyaránt megfelel a webhely céljainak, de érdekes még azoknak a potenciális fogyasztóknak is, akik az Ön webhelyét megnézik. Az a webhely, amelynek relatív információ van, de ez nem érdekes, nem fogja elbűvölni a közönséget. Az a webhely, amely szórakoztató, de nem relatív információkat használ, vonzza a rossz közönséget. Mindkét módszer megegyezik a veszteséges nyereséggel.

Mielőtt elkezdené a weboldal létrehozását, hasznos lehet, ha a formatervezési mintát drótváz képként helyezik el számítógépén, vagy papírra rajzolják. Ez megad egy referenciát, amelyre visszatekinthet, amikor elkezdi megvalósítani ötleteit. Ez hatékony szervezeti eszköz lehet, emellett prototípusként szolgálhat a lehetséges problémák korai felismerésére.

Győződjön meg arról, hogy a rajzolatai nem hasonlítanak a közvetlen rést megillető más mintákhoz. Könnyű belátni, hogy mások mit csinálnak, ha felkeresik a webhelyüket. Nyilvánvalónak kell lennie, hogy az ugyanolyan megjelenő webhelyek nem fognak kitűnni. Webhelyét a versenytársak másolatának tekintik, és nem tűnik megbízhatónak.

Nyilvánvaló, hogy egy nagyszerű weboldal megtervezése valóban előnye lehet az online jelenlétnek. A verseny fölött állhat, és sikeres lehet, ha helyesen használják. Sok szempontot kell figyelembe venni, amikor a weboldal fejlesztésről van szó. Használja a fenti információkat a vonzó, funkcionális webhelyek felépítéséhez.