Nézze meg ezeket a nagyszerű vízvezetékeket

Ha a vízvezeték-szerelésre gondol, csak rejtett és titokzatos csövek és szivattyúk hálózataként látja a WC-t és a mosogatót? Ha igen, akkor valószínűtlen, hogy megy a rendszer karbantartása vagy javítása során. A vízvezeték valójában nem olyan bonyolult, és sok dolog van, amit tehetsz a rendszer karbantartásához és javításához. Olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan.

Gyorsan cselekedjen, ha a csövek befagynak! Zárja le a vizet, és nyissa ki a csaptelepet, lehetővé téve a leeresztést, amikor felenged. A csapteleptől kezdve és a jeges felülethez vezető úton a propán-fáklyát vagy hajszárítót célozza meg a csőnél - ez gyorsan leolvasztja. A csövet a fűtőpadra is becsomagolhatja, vagy a hőlámpát megcélozhatja, de ez elég sok időt vesz igénybe. Az utolsó lehetőség az, hogy a csövet rongyokba csomagoljuk, és forró vizet öntsünk rá.

Az év folyamán többször nézze át a WC-ket. Ellenőrizze, hogy vannak-e olyan szivárgások, amelyeket esetleg nem vettek észre; ezt megteheti úgy, hogy öt vagy hat csepp élelmiszer-színezéket helyez a tartályba. Szivárgás esetén a szín fél órán belül bejut a tálba. Ez a folyamat segít elkapni egy kis problémát, mielőtt túlságosan kimerítené az irányítást.

Bizonyosodjon meg róla, hogy ismeri az összes problémáját, így egy vízvezeték-szerelő látogatásával rögzítheti őket. Ha mindegyiküket egy látogatáskor rögzítették, sok pénzt vesz fel a számlájáról, mert nem kell többször fizetnie a látogatásért, ezért győződjön meg róla, hogy először listát készít.

Győződjön meg róla, hogy a túlfolyó lyukak ki vannak tisztítva. Ez segít megelőzni a vízkárosodást. A túlfolyó lyukak egy módja annak, hogy megakadályozzák a víz túlfolyását, ha a mosogató baleset marad. Ha a túlfolyó lyuk eltömődött, nem lesz képes elvégezni a feladatot.

A vízmelegítő jobban működik az őszi és a téli időszakban, így győződjön meg róla, hogy az összes üledék felhalmozódik ezen a berendezésen. A készülék öblítése megnövekedett élettartamhoz vezethet, így a téli időszakban nem találja meg a vízvezeték problémáit. Ez az óvintézkedés időt, pénzt és erőfeszítést takarít meg.

A megelőzés pénzt takarít meg a vízvezeték-számlákban. A javítások, amelyeket a vízvezeték-szerelők végeznek, leginkább eltömődött csatornáknál vannak. Az egyik fontos dolog, ami a vérrögöket okozza, zsír. Ez idővel felépül. Segíthet megakadályozni a zsír felhalmozódását, ha a piacon olyan terméket keres, amely megtisztítja a zsírt.

Győződjön meg arról, hogy a szerszámkészlet készen áll minden olyan projektre, amelyre készül. Az utolsó dolog, amire szüksége van, az, hogy térddel egy munkában, csak úgy találja, hogy hiányzik az egyetlen eszköz, amire szüksége van a befejezéshez. Bizonyosodjon meg róla, hogy különböző méretű csavarkulcsok vannak, amelyek bármilyen feladat elvégzéséhez használhatók.

Annak érdekében, hogy bármilyen vízvezeték-projektben sikeres legyen, győződjön meg róla, hogy a csövek kicsavarása előtt kapcsolja ki a vizet. Ez a tipp valójában sértőnek tűnhet, de valószínűleg felkapja a megfelelő eszközöket és alkatrészeket, és jobbra öltözve. Ellenőrizze, hogy nincs-e rajta splash. Ezután hármas és négyszeres ellenőrzés.

Minden javítási munkához nem szükséges szakembert hívni. Ha időt vesz igénybe, és ésszerű tanácsokat ad, mint amilyeneket itt olvas, akkor sikeresen kijavíthatja a gyakori hibák egyikét. Elképzelhető, hogy az első néhány alkalommal hosszabb időt vesz igénybe, de néhány sikert követően gyorsan felveszi a sebességet.