Webfejlesztéses tervezési információk minden építőknek

A webfejlesztésdizájn sikereinek megtanulása időnként túlsúlyosnak tűnhet. Mégis, ha átolvassa, megismerhet néhány információt arról, hogyan lehet sikert a webfejlesztésdizájnban, így összpontosíthat a jövőbeli törekvéseire.

Győződjön meg arról, hogy a szöveg és a háttér megfelelő kontrasztot mutat. Bizonyítékok azt mutatják, hogy a fekete háttérrel ellátott fehér szöveget a legtöbb ember számára a legkönnyebben elolvasni, de a többi szín akkor is jó, ha olvasható. Ne feledje azt is, hogy a látássérültek nem tudják elolvasni az Ön webfejlesztéshelyét, ha gyenge a kontraszt. A http://snook.ca/technical/colour_contrast/colour.html oldalon található eszközzel ellenőrizze, hogy webfejlesztéshelye megfelel-e a különböző kontraszt-előírásoknak.

Lehet, hogy csinosnak tűnik, de távol tartson attól, hogy túl sok animáció legyen a webfejlesztéshelyén. Ha az értékesítési splash oldal elforog, a centrifugálás és a pislogás hűvösnek tűnik számodra, de valószínűleg elvonja a potenciális nézőket. Ha túl sok feltűnő fröccsenést ad hozzá, ez a webfejlesztésoldal amatőrnek tűnik, és ez nem az a üzenet, amelyet átadni szeretne.

A külső programban megnyitandó fájlokat mindig jelölje meg egy ikonnal. Számos webfejlesztéshely tartalmaz PDF fájlokat, és ritkábban DOC fájlokat, amelyeket a Foxit Readerben és a Microsoft Word / OpenOffice alkalmazásban kell megnyitni. Ezeket a fájlokat a fájltípust ábrázoló ikonnal és egy hivatkozással kell megjelölni, amely letöltheti a megfelelő nézetet, ha a felhasználónak nincs.

Ügyeljen arra, hogy a webfejlesztéshely szkennelése egyszerű kérdés. A tanulmányok kimutatták, hogy az emberek általában gyorsan átvizsgálnak egy webfejlesztésoldalt, ahelyett, hogy alaposan elolvasnák azt, mivel megpróbálják megtalálni azokat a dolgokat, amelyek számukra érdekes lehetnek. A félkövér betűkészlet, a színváltozás és a szövegrészek közötti szünetek megkönnyítik a tartalom beolvasását, és valószínűbb, hogy a látogatók visszatérnek. Fontos tartalmat, amelyet nem akarja, hogy a látogatók kihagyják, mindig minden oldal tetejére kell helyezni. Ez segít a látogatóknak a keresett információ gyors megtalálásában.

Ha azt akarja, hogy a webfejlesztéshely látogatói minél több időt töltsenek a webfejlesztéshelyén, tegye a szöveget könnyen olvashatóvá. Az egyik leggyakoribb tervezési hiba a mintákkal vagy sötét színekkel ellátott grafikus háttér használata; kombinálja ezt ugyanolyan sötét szöveggel, és van egy recept a katasztrófára. Ha a szöveg nem világos és könnyen olvasható, akkor az Ön webfejlesztéshelye nem lesz sikeres.

Engedje meg a látogatóknak, hogy e-mailben, kapcsolatfelvételi űrlapon, megjegyzésen vagy közösségi médián keresztül vegye fel a kapcsolatot veled. Ha van ez a terület, a látogatók tudathatják Önnel, ha valami javításra szorul, vagy ha nem biztosak abban, hogyan használják a webfejlesztéshely egyes funkcióit. Ha egy látogató úgy érzi, hogy részt vesz benne, akkor újra látni akarja az Ön webfejlesztéshelyét.

Ha a webfejlesztéshelye hirdetéseit kívánja felhasználni jövedelmének növelésére, akkor ügyeljen arra, hogy tartsa be a megfelelő arányt. Ha hirdetései nem haladják meg a tartalom 25 százalékát, akkor biztosítják, hogy webfejlesztéshelye ne legyen túl zsúfoltságú. Csakúgy, mintha az emberek nem néznék televíziót, ha csak a reklám lenne, a webfejlesztéshely látogatói valószínűleg kevésbé maradnak az Ön webfejlesztéshelyén, ha túl sok hirdetése van.

Ha sok szöveget tartalmazó webfejlesztéshelyet tervez, okosan válassza ki a betűtípusokat. Míg a serif szöveg jól működik a cím vagy a címsor számára, a szöveg törzsének szerif betűtípussal kell rendelkeznie, amelyet a számítógép képernyőjén könnyebben lehet olvasni. Próbáljon meg olyan általános számítógépes betűkészleteket használni, mint például a Times New Roman és az Ariel.

Tehát most, hogy tudod, mi kell ahhoz, hogy nagyszerű webfejlesztésdesignerré váljon, sokkal magabiztosabbnak kellene éreznie magát bármely webfejlesztésoldal kezelésekor. Függetlenül attól, hogy egy olyan webfejlesztéshelyen szeretne dolgozni, amely magának vagy üzleti vállalkozásoknak szól - tudja, mit kell tennie a webfejlesztéshelyek tervezéséhez, hogy sikeresek legyenek és elérjék céljait.