Személyes fejlődésen gondolkodik? Próbálja ki ezeket az ötleteket!

Miután eldöntötte, hogy az önsegítő folyamatot akarja folytatni, fontos, hogy a megfelelő irányba induljon el. Ez a cikk segít elindulni egy sikeres és megfiatalító utazáson, néhány kitűzendő céllal és tippel, amelyek segíthetnek az úton. Ne feledje, hogy a folyamat során végig koncentrált maradjon.

A célok kitűzése kritikus lépés az élet irányérzékének és céljának javításában. A depresszió elég könnyen bezárul Önbe, amint felhagy a konkrét ütemtervvel és a célok dühös hajszolásával. Válasszon ki valami fontosat magának, és már reggel ébredéskor törekedjen erre. Ez javíthatja holisztikus egészségét, és hozzájárulhat a boldogabb gondolkodásmódhoz.

Ébredjen rá a valódi személyiségére. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, különösen akkor, amikor a barátok, a család és a jelentős személyek attól függenek, hogy azok vagyunk-e, akiknek gondolnak, vagy akiknek szükségük van ránk. Nézzen túl az általa prezentált "te"-n, és találja meg a mélyebb, valódi lelkét, amely a lelkében él. Törekedjetek arra, hogy ennek a léleknek új részeit hozzátok be a mindennapi életetek valóságába, minden nap.

Legyen produktívabb a munkahelyén azáltal, hogy a legtöbbet hozza ki az ott töltött időből. Ezt úgy érheti el, ha gyakori szüneteket tart a munkában. Ha kijelöl egy időt a pihenésre, akkor hajlandóbb lesz arra, hogy a munkaidőben lecsüggedjen és összpontosítson.

Használja a pozitív vizualizációt a mindennapjai részeként. Képzelje el magát, amint eléri a kívánt célokat. Képzelje el az életét jobbnak, mint amilyen a mai. Ha ezt rendszeresen megteszi, az elméjét a pozitív eredmények irányába tereli. A pozitív vizualizáció tudományosan bizonyítottan működik a legtöbb embernél.

Ünnepelje a sikereit, miközben a személyes fejlődési tervén dolgozik, hogy továbbra is elkötelezett és izgatott maradjon a folyamat iránt. Ne koncentráljon annyira a végeredményre, hogy ne ismerje fel az odáig vezető lépéseket. A személyes fejlődés és növekedés néha nehéz lehet, és az út során elért apró sikerek elismerése motiválja Önt.

Ismerje fel, hogy milyen kompromisszumokkal jár, ha igent mond az embereknek. Minden egyes alkalommal, amikor igent monda egy dologra, kimondatlanul is nemet mond sok más dologra. Amikor időt szán egy dologra, akkor azt más tevékenységektől vonja el, amelyeket elvégezhetett volna. Válassza azt, hogy igent mond a megfelelő célokra az életében, és automatikusan nemet fog mondani a kevésbé fontos dolgokra.

A testmozgás értékes önsegítő stratégia lehet. Kutatások kimutatták, hogy a testmozgás drasztikusan csökkentheti a premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit. Bár nem világos, hogy miért, de azokat a nőket, akik rendszeresen végeznek aerobik tevékenységet, sokkal kevésbé érintik a PMS gyakori tünetei, mint például az ingerlékenység, a hangulatingadozás és a depresszió.

Ha szorongástól és állandó aggódástól szenved, fontolja meg, hogy minden nap szánjon egy kis időt arra, hogy átgondolja a problémáit és aggodalmait. Tegyen tudatos erőfeszítést arra, hogy a szorongásokat és az aggasztó gondolatokat erre a korlátozott helyre szorítsa vissza, akár munka után, akár a napi edző termi útja során. Ezzel nem kerüli el a problémáit, de félreteszi őket, hogy ne veszélyeztessék a termelékenységét és a szellemi összpontosítását.

Bár lehet, hogy a növekedéssel ellentétesnek tűnik, meg kell barátkoznia azzal a ténnyel, hogy kicsi. A dolgok nagy, egyetemes rendszerében egészen apró ön, és nagyon keveset tud. Ha ezt a tényt felfogja, könnyebbé válik, hogy megnyíljon az elméje a tanulás és mások meggyőződésének meghallgatása (és elfogadása) előtt.

A személyes fejlődés útján járni azt jelenti, hogy nem bízzuk a dolgokat a véletlenre. Ne hagyja, hogy az univerzumot hibáztassa azért, ami történik. Vegye át az irányítást az élete felett, és maga választhatja meg, milyen lesz az élete. Minden helyzetben önnek van választása arra, hogyan reagál, ezért döntsön helyesen.

Hogy segítsen magának motivált és céltudatos maradni, írja le a céljait. Egy ellenőrzőlista vagy táblázat készítése egyszerű módja annak, hogy motivált maradjon. Amint elvégzett egy feladatot, megjelölheti azt. A haladása látványa motivál, hogy még több feladatot teljesítsen.

Kerülje a kritikát és a hibáztatást, amikor bármilyen konfliktust próbál megoldani. Még ha nyilvánvaló is, hogy valami egyértelműen valakinek a hibája, kerülje ennek kifejezésre juttatását a megoldás során. Tartsa meg magának ezt a véleményt, hogy elkerülje, hogy újabb megoldásra váró problémák kezdődjenek az életében.

Ne halogassa a fontos dolgokat. Még ha stresszes dolgokkal is kell foglalkoznia az életeben, elkerülni őket a legrosszabb dolog, amit tehet. Tegyen meg mindent, hogy foglalkozzon azzal, ami a legjobban megijeszti, hogy az kikerüljön az útból, és másra tudjon koncentrálni.

Mindig hagyjon időt magának, amikor döntést hoz. Sokan puszta lustaságból a legegyszerűbb megoldást választják. Elemezze a lehetőségeit, és azt válassza, ami a legjobb Önnek, ne azt, ami a legkönnyebb. Valószínűleg rossz szokások gyökereznek az életmódban: szabaduljon meg tőlük, és kezdjen el helyes döntéseket hozni.

Ha a lehető legjobban akar javítani magán, hajlandónak kell lennie küzdeni az értékeiért. Ha az értékei közé tartozik az őszinteség és a kedvesség, akkor meg kell küzdenie az ellenfeleivel ezekért a bizonyos értékekért, hogy meggyőzőn másokat arról, hogy ezek az értékek az igazság.

Egy nagyszerű személyiségfejlesztési tipp, hogy rendszeresen regenerálja a testét. Gyakorolja a testét, hogy erőre, kitartásra és állóképességre tegyen szert. Ezek a tulajdonságok teszik lehetővé, hogy a teste regenerálódjon. Ezért arra kell törekednie, hogy rendszeresen eddzen ezekért a szempontokért, ne pedig hiábavaló okokból.

Most, hogy megvan a tudása ahhoz, hogy az önsegítés nagyszerű útjára lépjen, nem szabad időt vesztegetnie arra, hogy megpróbálja magát jobb emberré tenni. Ne hagyja, hogy bármi is elszomorítsa, és összpontosítson arra, amit magának szán. Tűzzön ki célokat, és tartsa magát hozzájuk!