Legyél a legjobb ezekkel a nagyszerű tippekkel! 

 

Az önmagadon való munka életed egyik nagy kihívása lehet. Ha tudod, hogy van min változtatnod, és ezt be is ismered, az egy csodálatos önfelfedező utazás kezdete lehet, amely egy életen át tarthat. Íme néhány önsegítő tipp, hogy elindulhass ezen az úton.

 

Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne ostorozd magad, ha hibát követsz el. Mindannyian emberek vagyunk, és mindannyian követünk el hibákat. Ha ostorozod magad, mert nem vagy tökéletes, soha nem leszel boldog. Ha megtanulsz együtt élni a hibákkal, sokkal boldogabb leszel.

 

Próbáld meg kitalálni, mit akarsz az élettől, és mit tartasz fontosnak az életedben. Próbáld meg kitalálni, mik a személyes értékeid, és hogyan alkalmazod őket az életedben. Tisztában kell lenned azzal, hogy mi fontos számodra, és mi az, ami az életedben örömet és fájdalmat okoz neked.

 

Amikor megpróbálsz megbirkózni a depresszióval, próbálj meg olyan emberekhez fordulni, akikben megbízol, például a barátaidhoz és a családtagjaidhoz. Oszd meg velük, hogy min mész keresztül. Kérj tőlük a támogatást és segítséget, amire szükséged van. Annak ellenére, hogy kicsit visszahúzódóvá teszed magad, egy kis szeretettel és segítséggel átvészelheted ezt a nehéz időszakot.

 

Keresd az átláthatóságot, amikor olyan információkat keresel, amelyek eligazítanak az önfejlesztés útján. Minden tanácsnak, amelyet követsz, jó szándékkal és világos eredettel kell rendelkeznie. Ez megvéd téged az aljas emberektől, akik mások küzdelmein akarnak pénzt keresni. Védd a szívedet, amikor nagyon intim kérdésekkel szeretnél foglalkozni.

 

A hangulatodon nagyszerűen segíthetsz, ha az itt és mostban élsz. Az ötlet hasonló Eckhart Tolle "A most ereje" című könyvének gondolatához. Ha a jelen pillanatban élsz, akkor soha nem lehet fájdalom, mert a fájdalom megismeréséhez múltnak kell lennie.

 

Az életed sikeres javításának nagyszerű módja, ha a hozzád közel álló emberek támogatását is megkapod. Bármilyen problémával találkozol, mindig nehezebb lesz, ha egyedül próbálod kezelni. Inkább telepíts egy olyan támogató rendszert az életedbe, amely motiválni fog téged.

 

Az önsegítő folyamat minden aspektusában rendkívül fontos, hogy ne keseredj el túlságosan önmagaddal szemben. A javulásodhoz vezető út egy maraton, nem pedig egy rövidtávú verseny. Jól teszed, ha időnként emlékezteted magad erre a tényre. Értsd meg, hogy lesznek bukkanók az úton.

 

A legtöbb ember nem tesz erőfeszítést arra, hogy másokat nyaggasson - ez csak úgy magától jön. Sajnos a zsörtölődésnek éppen ellenkező hatása lehet: neheztelést szül és feláldozza a termelékenységet. Lehet, hogy úgy találod, hogy a kéréseidet rendesen össze lehet foglalni egy egyszavas emlékeztetőben, ahelyett, hogy hosszasan szónokolnál arról, hogy mennyire dühös leszel, ha a házastársad elfelejt tejet venni a boltban. Lehet, hogy egyetlen szóra rövidíti le: "Tej!". Még ha ez egy apró változtatás is, nagyon gyorsan a lényegre térhet.

 

Ha úgy érzed, hogy az életed értelmetlen, gondold át, hogy mik azok a dolgok, amelyek igazán motiválnak. Túl gyakran adjuk fel azokat a dolgokat, amelyeket szeretünk, amikor felnővünk, ahelyett, hogy követnénk őket. Ez biztos recept a szomorú és beteljesületlen élethez. Szánj egy kis időt arra, hogy azonosítsd a szíved vágyát, majd töretlenül hajtsd azt! Légy büszke az érdeklődési körödre! Ezek tesznek érdekessé!

 

Szánj időt arra, hogy magadba szívd a jó könyvekben található információkat. Ha időt szánsz arra, hogy elolvasd azokat az információkat, amelyeket valaki időt szakított arra, hogy írásba foglaljon, hogy segítsen neked, akkor valószínűleg meg fogod találni a módját annak, hogy az összes információt valamikor az életedben felhasználd.

 

Ne várj a kihívással, kezdj hozzá azonnal! A halogatás a személyes fejlődés ellentéte. Egy feladat egyik nap elodázása megnyitja az utat ahhoz, hogy egy újabb és újabb napon elodázd azt. Fogj hozzá az akadályhoz sürgősen, és olyan erőérzetet adsz magadnak, ami egyébként elkerülne téged.

 

Igazítsd életcélodat az igazi vágyaidhoz. Ez a folyamat négy egyszerű kérdésre egyszerűsíthető le: Mire vágysz? Mire vagy képes? Milyen célt kell keresned? És mit kell feltétlenül megtenned? Az összehangolás mindaddig nehéz, amíg nem válaszolsz ezekre a kérdésekre, majd nem cselekszel az egyes válaszok alapján, hogy ezeket a területeket egyensúlyba hozd és összehangold egymással.

 

Mielőtt megengednéd magadnak, hogy haraggal reagálj, kérdezd meg magadtól a következőt: Mi a lehető legrosszabb következménye annak, ha engedek a haragomnak? Leggyakrabban azt fogod tapasztalni, hogy a lehető legrosszabb következmény - erőszak, jogi problémák, börtön - egyszerűen nem éri meg azt a rövid felszabadulást, amit az indulatodnak való engedés jelent.

 

Ha azonnal felváltasz minden negatív gondolatot, ami az elmédbe jut, a hála gondolatával, az a boldogsághoz vezet! A boldog szív tele van hálával, és mindig van miért hálásnak lenned. Eddzétek meg tehát az agyatokat, hogy inkább az életetek, az otthonotok és a munkátok pozitív aspektusaira koncentráljatok, és a jobb énetek felé vezető út sokkal kevesebb ellenállással fog járni.

 

Ha pozitív hatásokat tartasz az életedben, akkor még keményebben fogsz dolgozni a személyes fejlődési terveden. Ha a legjobb barátod egy kanapén ülő krumpli, akinek szüksége van munkára, életre és zuhanyozásra, akkor vagy téged is befolyásolni fog ugyanez az életstílus, vagy lehúznak emiatt. Vedd körül magad inkább sikeres példaképekkel és olyan emberekkel, akik elismerik a személyes fejlődés iránti elkötelezettségedet, ez jobban bátorítani fog, és folyamatosan emlékeztetni fog arra, hogy miért és hogyan akarsz fejlődni.

 

Egyszerre csak egyetlen feladatra összpontosíts. Ha egyszerre több dologgal próbálkozol, minden egyes feladat elvégzése tovább fog tartani. Szüntesd meg az egyszerre több feladat kezelését, és így több időd lesz arra, amire szükséged van, hogy megtedd azokat a dolgokat, amiket szeretnél.

 

Mielőtt elkezdenéd az utadat a jobbá válás felé, tényleg hátra kell lépned egy lépést, hogy felmérd, hajlandó vagy-e változtatni, vagy megteszed-e a szükséges változtatásokat ahhoz, hogy fejlettebb emberré válj. Ha hajlandó vagy változtatni, a folyamat könnyebb lesz, és sikeresen megvalósíthatod a céljaidat.

 

A személyes fejlődéshez egy nagyszerű tipp, hogy találd ki a rossz elveidet, és törekedj arra, hogy kijavítsd őket. A hozzáállás, a szokások és az értékek az elvek alapvető összetevői. Ha ezek közül valamelyik területen hiányosságaid vannak, akkor az elveid is hiányosak. Az elveid kijavítása egy lépés önmagad fejlesztése felé.

 

A mások sikereiből való tanulás a személyes fejlődés kulcsfontosságú stratégiája lehet. Sok embernek sikerült már fejlődnie és elérnie a céljait, ezért kövesd a példájukat. Olvass a múlt inspiráló alakjairól, vagy beszélgess olyan emberekkel a való életben, akiknek sikerült nagy dolgokat elérniük.