Egyszerű módszerek, hogyan lehet jobb emberré válni! 

Ha önsegítséget keresel az interneten, akkor jó eséllyel szükséged van néhány jó tanácsra a helyzeteddel kapcsolatban. Az önsegítés arról szól, hogy elfogadod azt, aki vagy, és megtanulod, hogyan bánj az emberekkel. Nincs varázslatos recept arra, hogy az emberek kedveljenek téged: neked kell önmagadnak lenned.

Amikor megpróbálod elérni a céljaidat és fejleszteni magad, fontos, hogy holisztikusan, azaz egész emberként tekints magadra. Emberi lényként fizikai testből és elméből is állsz. Ha a tested egészségtelen, beteg vagy stresszes, akkor valószínűleg az elméd is romlott és egészségtelen lesz. Azzal, hogy törekszel a fittségre és a fizikai egészségre, hozzájárulsz a mentális boldogságodhoz.

A személyes fejlődésed fejlődésének felgyorsításának egyik módja, ha naplót vezetsz, amelyet a témának szentelsz. Ennek nem kell hosszadalmas, lélektani dokumentumnak lennie. Már az is segít, ha egyszerűen feljegyzed a kitűzött céljaidat, hogy szem előtt tartsd őket. Ha több információt adsz hozzá a célok felé tett lépéseidről, az szervezettebbé teszi erőfeszítéseidet.

A személyes fejlődés jó módja az önzetlenség gyakorlása. Ahogy feláldozod a számodra fontos dolgokat azzal, hogy segítesz másoknak, elkezded észrevenni valódi önmagadat. A másokkal való törődés és segítségnyújtás megérteti veled valódi énedet, és minél többet áldozol, annál inkább felismered önmagadat.

Tűzz ki egy ésszerű és elérhető célt, amire összpontosíthatsz. Személyiségfejlődési szempontból érdemes kitűznöd egy rövid távú, néhány éven belül elérhető célt, és egy hosszú távú célt arra vonatkozóan, hogy milyen irányba szeretnéd, hogy az életed idővel haladjon. Akár szakmai, akár személyes céljaid vannak, egy világosan meghatározott eredmény segít a fejlesztési terv kidolgozásában.

Döntsd el pontosan, hogyan szeretnél élni, és aztán tedd meg. Ha nem döntjük el, hogyan szeretnénk élni az életünket, a végén úgyis csinálunk valamit, de valószínűleg nem azt, amit igazán szeretnénk. Más dolgok és külső emberek beleszólhatnak, és meghozhatják helyettünk a döntést. Legyünk hűek belső énünkhöz, és folyamatosan keressük azt, amit tenni akarunk, majd tegyük meg.

Fontos a rendszeres testmozgás. A rendszeres testmozgás nemcsak a testedet teszi egészségessé és erőssé, hanem az önbizalmadat is növelheti. Azok az emberek, akik edzenek, úgy érzik, hogy utána teljesítettek, és így általában boldogabbak lesznek utána. Az edzés nem jelenti azt, hogy órákon át kell edzened az edzőteremben. Ez olyan egyszerű, mint egy séta.

Cserélj le egy régi szokást egy újjal. Dobd ki a negatívumot, és aktívan vezesd be és erősítsd meg a pozitívumot. Ha általában akkor szoktál dohányozni, amikor üzleti híváson vagy, kezdj el firkálgatni helyette. Iratkozz be egy munka utáni aerobikórára, hogy lebeszéld magad arról, hogy csatlakozz a munkatársaidhoz a sarki bárban.

Folytasd tovább a pörgést. Mindannyian hallottunk már a kisvonatról, amelyik azt hitte, hogy képes rá, és a teknősbéka, amelyik legyőzte a nyulat a versenyben. Ha folyamatosan dolgozunk egy cél elérése érdekében, akkor végül eljutunk oda. Csak tovább kell zötykölődnünk vagy talán még kúsznunk is, és végül el fogjuk érni a célunkat.

Koncentráljunk arra a jó érzésre, amit az okoz, ha valaminek az elvégzése eredményez. Ne arra összpontosíts, hogy mennyire utálsz egy adott tevékenységet. Gondolj arra, mennyivel jobban fogod érezni magad, ha lekerül a teendőid listájáról! Senki sem szereti kitakarítani a kutya kennelét, de még rosszabb, ha napokig aggódsz, hogy meg kell tenned, mielőtt végre beadod a derekad és nekilátsz a munkának!

A magányosság leküzdéséhez mindenképpen menj ki minden nap, és lépj kapcsolatba valakivel. Hagyj fel a vásárlással, a banki ügyintézéssel és a nagy, személytelen üzletláncokkal való felkeresésével. Ehelyett menj kisebb, helyi boltokba, ahol rendszeresen ugyanazokkal az emberekkel találkozol. Tanuld meg a nevüket, és érdeklődj róluk. Az érdeklődő emberek érdekesek és jó barátokat szereznek!

Vannak, akik sok időt töltenek imádkozással vagy beszélgetéssel, de elfelejtenek időt szánni a meghallgatásra. Minden nap szánj 20 percet arra, hogy elgondolkodj az életeden és azon, hogy mit érzel vele kapcsolatban. Tedd ezt egyedül, hogy valóban mélyebben megértsd, ki vagy belül és kívül.

A múltbeli kudarcok okainak megtalálása a jövőbeli sikerhez vezet! Bár soha nem akarsz túl sokáig merengeni a kudarcokon, mégis fel kell fedezned az okokat, különösen akkor, ha ismétlődnek a hibák. Bármi is az, ami visszatart, mindaddig így fog tenni, amíg nem ismered fel és nem orvosolod.

Ezeknek a tippeknek segíteniük kell abban, hogy jobban érezd magad, ha úgy döntesz, hogy követed őket. Lehet, hogy nem mindegyik tipp működik a sajátos helyzetedben. Ha nem tudod magad megoldani a problémádat, vagy nehezen tudod meghatározni, hogy mi a probléma, akkor valószínűleg fel kell keresned egy szakembert, mielőtt még rosszabbra fordulna a helyzet.